Openbaar primair onderwijs Hoeksche Waard Onderdeel van Acis

algemene header afbeelding

Vooruitgang op De Boomgaard

Elk jaar organiseert obs De Boomgaard in Mijnsheerenland een speciaal onderwijsproject, het ‘Schooljaarhoogtepunt’, waarin alle klassen aan eenzelfde thema werken. Dit keer is dat het thema wetenschap & techniek en krijgt het project de naam ‘VOORUITGANG’. De Boomgaard is namelijk druk bezig om, met inzet van subsidiegelden, meer aandacht te geven aan wetenschap en techniek op school.

De themaweken werden feestelijk geopend met een knotsgekke show rondom diverse wetenschappelijke proefjes. Een professor van Mad Science, een organisatie voor uitdagend wetenschapsonderwijs, deed op een vermakelijke manier enkele spectaculaire experimenten.

Op De Boomgaard worden nu in alle klassen diverse technieklessen gegeven. Leerlingen van de groepen 3 t/m 8 kunnen ook meedoen aan een techniekwedstrijd.

Op vrijdag 20 april wordt het Schooljaarhoogtepunt afgesloten en kunnen familieleden komen kijken naar wat de kinderen hebben gemaakt. Dit wordt gecombineerd met een Open Huis moment, zodat ook andere belangstellenden een kijkje in de school kunnen nemen; dit vindt plaats van 10.00-12.00 uur.