Openbaar primair onderwijs Hoeksche Waard Onderdeel van Acis

algemene header afbeelding

De Gouwaert krijgt nieuwe directeur »

Met ingang van 1 augustus a.s. heeft obs De Gouwaert in Goudswaard een nieuwe directeur. Hieronder stelt zij zich aan u voor:

Wie ben ik?
Ik ben Eveline Rooimans, geboren op 18 mei 1967 in Dordrecht. Ik heb mijn hele leven in de Hoeksche Waard gewoond en zou ook niet anders willen. Ik ben moeder van een zoon (23) en bonusmoeder van twee jongens van mijn man Hans (22 en 18).

Ik ben opgegroeid in Maasdam. Als klein meisje wist ik al wat ik wilde worden: juf. Dus daar heb ik me tot op heden op gericht. Ondertussen werk ik 26 jaar in het onderwijs.

Ik zie de afgelopen 26 jaar als een reis waarbij ik steeds weer nieuwe gebieden ontdek. Ik heb in alle groepen les gegeven. De meeste ervaring heb ik in de bovenbouw. Gedurende de reis heb ik me onder andere gespecialiseerd in de volgende onderwerpen: leerlingen met een ontwikkelingsvoorsprong, talenten ontdekken, digitaal werken, coöperatief leren, betekenisvol onderwijs.

Op de Boomgaard in Mijnsheerenland heb ik aan de wieg gestaan van de plusklas en het beleid ten aanzien van leerlingen met een ontwikkelingsvoorsprong. Op het gebied van leidinggeven heb ik ervaring opgedaan in De Dolfijn in Zwijndrecht en op de Juliana in Schenkeldijk. Op de Pijler in Maasdam was ik bovenbouwcoördinator. Toen ik op de Pijler werkte, heb ik de schoolleidersopleiding van de Esan 1,5 jaar gevolgd. Dit jaar rond ik de opleiding vakbekwaam schoolleider af.

Ik kijk ernaar uit om te mogen beginnen als directeur van De Gouwaert. Als echte Hoeksche Waardse besef ik maar al te goed wat een school voor een dorp betekent. Het is niet alleen een plaats waar de kinderen onderwijs ontvangen, het kan ook een ontmoetingsplaats zijn voor iedereen in het dorp. Ik onderschrijf daarmee het motto: De Gouwaert SAMEN goud waard! Ik sta net als de Gouwaert voor SAMEN. Dat houdt het volgende in:
– Bereikbaar zijn voor collega’s, ouders, leerlingen
– Duidelijk zijn; Mensen weten wat ze van je kunnen, mogen verwachten
– Realistisch zijn
– Doelen helder hebben
– Flexibel zijn; doelen durven bijstellen als dat in het belang van de leerling is.

Wat doe ik nog meer behalve school?
– Sinds 2015 heb ik een eigen bedrijfje. Omdat ik de balans tussen met mijn hoofd en handen werken belangrijk vind, ben ik begonnen om zelf kussens te maken. Dit doe ik samen met mijn moeder. We staan daarmee op fairs en markten en verkopen via Bol.Com.
– Ik ben lid van Roparunteam 177 We Move. Mijn rol in het team is fietser, mijn man Hans is loper.
– Ik zing graag en doe dat in het koor Pop-Up in Oud-beijerland. Ook heb ik al jaren zangles en geniet daar erg van.

Wat mij betreft gaan we er SAMEN mooie jaren van maken op de Gouwaert!

BSO De Gouwaert feestelijk geopend »

Op maandag 28 mei is BSO De Gouwaert officieel geopend. Sinds maart 2018 wordt voor- en naschoolse opvang in Goudswaard geboden. De Gouwaert is nu officieel de volgende Hoeksche School in de Hoeksche Waard. Naast de BSO zijn ook de peuterspeelzaal, bibliotheek en bassischool in hetzelfde gebouw te vinden.

Onder de genodigden waren Luc van Heeren, directeur van Stichting Acis, en Cora Labree, directeur van Stichting Kinderopvang Cromstrijen. Zij prezen de fijne samenwerking die is ontstaan tussen de medewerkers van de BSO en de leerkrachten van De Gouwaert.

De kinderen van de BSO maakten vrolijke slingers en alle leerlingen van obs De Gouwaert zorgden voor hapjes en drankjes. Na het doorknippen van het lint mocht iedereen tussen de ballonnen door over de rode loper naar binnen om vervolgens te proosten op deze feestelijke gebeurtenis.

Albert Boele, directeur van de Gouwaert, is trots op wat er in korte tijd is opgebouwd in Goudswaard: “Het aanbod van onderwijs en opvang doet zeker niet onder voor dat van grotere dorpen of steden. Dat lukt alleen door goed samen te werken met alle betrokken partijen.” ‘Groeien doen we samen!’, stond dan ook op de zakjes met zonnebloemzaadjes die de leerlingen mee naar huis kregen.

Agenda