Openbaar primair onderwijs Hoeksche Waard

algemene header afbeelding

Nieuwe directeur voor obs De Zevensprong

De Zevensprong in Oud-Beijerland heeft wegens pensionering van de huidige directeur, Tabe Sneijer, met ingang van 1 augustus a.s. een nieuwe directeur. Hij stelt zich hierna aan u voor.

In het nieuwe schooljaar zal ik beginnen als directeur op De Zevensprong. Ik ben bijzonder blij dat Acis mij de kans biedt om Tabe op te volgen.

Zal ik me even voorstellen? Ik ben John Staps, 55 jaar, en woon samen met mijn partner en twee kinderen in Zuidland. Daar ben ik vanuit Tilburg in 1983 bij de Rijkspolitie begonnen. Tot 2003 was ik afdelingshoofd Jeugd- en Zedenzaken bij de politie Rotterdam. Maar na 23 jaar politie werd het tijd voor wat anders: het onderwijs!

Ik kreeg een kans bij Horizon Jeugdzorg en Onderwijs, doorliep de PABO en na 6 jaar voor de klas te hebben gestaan, werd ik gevraagd om locatiedirecteur te worden. Tien jaar verder kan ik tevreden omkijken naar Schats Noord, de locatie in Schiebroek. Er is veel geïnvesteerd in het onderwijsklimaat en -kwaliteit. Ik ben er trots op dat teamleden, leerlingen en ouders graag op school zijn en onze school als een ‘gewone’ school ervaren. ‘Gewoon waar het kan en speciaal waar het moet’. Daar gingen we voor en nu dat staat, doe ik met een gerust hart de deur achter me dicht. Nou ja, misschien op een kiertje, want contact zal ik zeker houden.

Na bijna 40 jaar vooral met gedragsmatig ingewikkelde jongeren te zijn bezig geweest, wil ik me de komende tien jaar op het reguliere onderwijs gaan richten.

Mijn eerste bezoek aan De Zevensprong voelde meteen goed. Ik was onder de indruk van het klimaat en de kwaliteit. Het wordt nog een hele uitdaging om het stokje van Tabe over te nemen. Maar het voelt ook als een heel mooi cadeau dat ik komend schooljaar voorzichtig mag uitpakken.

Ik kijk er ontzettend naar uit, om samen met het team aan het nieuwe schooljaar te beginnen en door te bouwen op al het moois wat er al staat. Dus zeg ik graag: Tot snel ziens!