Openbaar primair onderwijs Hoeksche Waard Onderdeel van Acis

algemene header afbeelding

Nieuwe directeur voor obs De Boomgaard

Met ingang van 1 januari 2019 heeft obs De Boomgaard in Mijnsheerenland een nieuwe directeur. Hieronder stelt hij zich voor:

Mijn naam is Michel Harmans, ik ben 36 jaar en woon in Zwijndrecht. Als kind ben ik opgegroeid in het mooie Dordrecht. Hier heb ik ook de opleiding tot leerkracht aan de Pabo Inholland gevolgd. Na de pabo in 3 jaar afgerond te hebben ben ik aan de slag gegaan als leerkracht groep 5/6 op een dorpsschool in Cothen (Utrecht), een kleine school met 140 leerlingen waar ik de knepen van het vak geleerd heb. Na vier jaar op deze school gewerkt te hebben kreeg ik de kans om in Zwitserland te wonen en werken. In Zwitserland ben ik aan de slag gegaan als medewerker bij het astmacentrum in Davos en als allround medewerker in een klein hotel boven op een berg in dit mooie skigebied.

Onderwijs bleef echter trekken en na een jaar in het buitenland gewoond te hebben, heb ik besloten om in Nederland weer voor de klas te gaan. Na een jaar op een Daltonschool in Barendrecht gewerkt te hebben, heb ik de overstap gemaakt naar een OGO (ontwikkelingsgerichte onderwijs) school in Pijnacker. Hier heb ik samen met het team vorm gegeven aan het thematisch werken in de midden- en bovenbouw. Naast lesgevende taken in voornamelijk de midden-/bovenbouw heb ik hier ook de kans gekregen om mij verder te ontwikkelen binnen het management. Op Ackerweide ben ik gestart als teamleider van de bovenbouw.
Na een aantal jaar heb ik besloten om mijzelf verder te willen ontwikkelen tot schoolleider. Momenteel werk ik op De Klipper in Berkel en Rodenrijs. Hier ben ik gestart als locatieleider en inmiddels doorgegroeid tot waarnemend directeur.

Op onderwijskundig gebied heeft toekomstgericht onderwijs mijn interesse. Ik vind het belangrijk dat wij kinderen goed voorbereiden op de toekomst door hen een stevige basis te bieden. Hierbij is het voor mij belangrijk dat de school aandacht besteed aan samenwerken, zelfstandigheid en reflectie. Kinderen krijgen de regie over hun eigen onderwijs en leerproces. Daarnaast vind ik dat Wetenschap en Technologie en 21- eeuws leren niet meer mogen ontbreken in het onderwijsaanbod.

Per 1 januari 2019 start ik als directeur op obs De Boomgaard. Ik heb erg veel zin om samen met het team, de kinderen en ouders dit avontuur aan te gaan.

Agenda

Er zijn nog geen agenda items.