Openbaar primair onderwijs Hoeksche Waard Onderdeel van Acis

algemene header afbeelding

Leerlingen van Het Driespan al naar de stembus

Geen verkiezingen voor een nieuwe Hoeksche Waard maar verkiezingen voor een nieuwe Leerlingraad. Dat is wat de leerlingen op obs Het Driespan in Puttershoek de afgelopen weken heeft beziggehouden.

Na het voeren van een verkiezingscampagne met debatteren, posters en speeches was het afgelopen vrijdag zover. Alle leerlingen in de bovenbouwgroepen ontvingen een stembiljet waarop zij met rood potlood in een stemhokje hun voorkeurstem konden uitbrengen. De uitgebrachte stemmen werden in een echte stembus van de gemeente Binnenmaas verzameld.
Diezelfde middag nog zijn alle stemmen geteld, waarna de leden van de verkiezingscommissie de winnaars in de klassen bekend konden maken.

Het Driespan is ‘een vreedzame school’; er wordt onder andere veel aandacht besteed aan normen en waarden en burgerschap en democratie. „Op Het Driespan hebben alle leerlingen een stem,” aldus directeur Albert Boele. „Wij vinden het belangrijk dat leerlingen leren over onze democratische samenleving en dat je met elkaar mooie afspraken kunt maken.”

De kersverse leerlingraadsleden zullen binnenkort hun klas gaan vertegenwoordigen bij vergaderingen over belangrijke schoolzaken.