Openbaar primair onderwijs Hoeksche Waard Onderdeel van Acis

algemene header afbeelding

Gave workshops in Maasdam

In maart starten bij obs De Pijler in Maasdam een aantal naschoolse workshops, georganiseerd door GAAV!, het buitenschoolse activiteiten aanbod van Stichting Kinderopvang Cromstrijen (SKOC).
De volgende workshops zullen, in samenwerking met Talentenplein, worden aangeboden:

Toekomstige Kunstenaars
Hierbij maken kinderen kennis met de grootste legendes uit de schildergeschiedenis en leren dat het er meer zijn dan alleen Picasso en Mondriaan. Voordat ze aan de slag gaan met het maken van hun eigen schilderij, maken zij kennis met verschillende stijlen, dit vormt de input voor het creëren van hun eigen karakteristieke schilderstijl.
Data: dinsdag 6, 13, 20 & 27 maart
Wie:  groep 1 t/m 8

Program Mania (ICT)
Hierbij maken kinderen kennis met verschillende aspecten van het programmeren. Van het experimenteren met robots, tot aan het spelenderwijs leren coderen en het begrijpen van computertaal. Dit is op kinderniveau ontwikkeld.
Data: donderdag 8, 15, 22 & 29 maart
Wie:  groep 4 t/m 8

Wereld Chefs
Deze leerlijn is een cross-over tussen koken en burgerschap. Hierbij maken kinderen een reis rond de wereld en leren van verschillende landen wat de normen en waarden zijn, wat de culturen zijn en hoe de mensen er leven. Ze gaan op onderzoek uit en brengen in kaart wat bekende gerechten zijn uit het desbetreffende land, vervolgens maken ze deze recepten met en voor elkaar klaar.
Data: dinsdag 3, 10 & 17 april
Wie:  groep 1 t/m 8

Leer spelen op de harp
De mogelijkheden op een harp zijn eindeloos. Tijdens deze toffe workshops maken kinderen spelenderwijs kennis met dit prachtige instrument. Alle kinderen krijgen een harp te leen, die ze na de les ook mee naar huis mogen nemen om te oefenen. Wil je harp leren spelen? Dan is dit je kans.
Data: dinsdag 5, 12 & 19 april
Wie:  groep 5 t/m 8

Voor alle workshops geldt dat er maximaal 15 kinderen aan deel kunnen nemen. Meer informatie over de locatie en kosten van de workshops is te vinden op www.talentenplein.nl. Hier kunnen ouders hun zoon/dochter ook aanmelden voor deelname.