Openbaar primair onderwijs Hoeksche Waard Onderdeel van Acis

algemene header afbeelding

Eerste kindcentrum van de Hoeksche Waard viert verjaardag

Op woensdag 9 mei vierden de kinderen van De Blieken in Klaaswaal een klein feestje: Het was een jaar geleden dat het eerste kindcentrum van de Hoeksche Waard haar deuren opende. De opening van kindcentrum De Blieken was de aftrap voor de samenwerking van Acis en SKOC onder de naam ‘De Hoeksche School’. Okke, de mascotte van speelparadijs Avontura, kwam de kinderen en medewerkers van De Blieken feliciteren.

De medewerkers van peuterspeelzaal, kinderdagverblijf, bso en openbare basisschool De Blieken hebben het afgelopen jaar samengewerkt aan gezamenlijke thema’s en activiteiten. Dat doen zij vanuit een duidelijke visie op de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 13 jaar.

Overal in De Blieken kom je het Bliekenhart tegen. “Onze waarden Hulpvaardig, Aardig, Rustig en Trots zijn samengevat in het hart”, vertelt directeur Selma Klein. “De slogan ‘Op de Blieken hebben we hart voor elkaar’ is ook niet zomaar een loze kreet. Zo gaat iedereen met elkaar om. Daar zijn we heel actief mee bezig.”

Kinderen, medewerkers en ouders zijn zeer positief over het kindcentrum. De kinderen vinden het heerlijk om met elkaar te spelen. De grotere kinderen genieten ervan om de kleintjes te helpen. Ouders vinden het heel fijn dat zij opvang en onderwijs op één plaats vinden. Zij zien ook de samenwerking tussen de verschillende groepen. “Al na een paar weken wist ik niet beter en leek het wel alsof het altijd zo geweest was. Dat zegt wel iets over de saamhorigheid en het enthousiasme onder de medewerkers,” aldus een van de ouders.

Agenda

Er zijn nog geen agenda items.