Openbaar primair onderwijs Hoeksche Waard Onderdeel van Acis

algemene header afbeelding

Daltonschool in Heinenoord opent deuren op Open Dag

Op woensdag 14 maart a.s. is de jaarlijkse nationale daltondag. Op veel scholen in Nederland is het dan open huis waaraan ook de Burgemeester Van Bommelschool meedoet. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen in deze kleine school aan de Blaaksedijk.

Het daltononderwijs is gebaseerd op meerdere pijlers, waaronder verantwoordelijkheid, samenwerken en zelfstandigheid. Leerlingen leren al vanaf de kleuterklas om met een weektaak te werken en netjes te plannen. Samenwerken is op verschillende manieren terug te zien in de school: met een maatje, als tutor of in groepjes.

Zelfstandigheid komt op velerlei manieren aan bod: in de lagere groepen is dit bijvoorbeeld gericht op zelfredzaamheid terwijl in de hogere groepen de aandacht wordt gericht op het zelf oplossen van problemen. Ouderwetse regelmaat en orde zorgen voor een rustige sfeer, waarin leerlingen zeer betrokken met hun eigen leerproces aan de slag gaan.

Op het gebied van sociaal emotionele vorming vindt maandelijks de verkiezing van de STER van de maand plaats; STER staat voor Samen, Rustig, Taakgericht, Eerlijk en Rustig.

Op 14 maart is iedereen tussen 10.45 en 12.15 uur van harte welkom in het schoolgebouw aan de Van Galenstaat 9 in Heinenoord.