Openbaar primair onderwijs Hoeksche Waard Onderdeel van Acis

algemene header afbeelding

‘Leerlingen van De Dubbeldekker zijn de absolute winnaar,’ vindt Paul van Loon »

Groep 3 van obs de Dubbeldekker in Numansdorp heeft de VakantieBieb-Klassenchallenge gewonnen door de beste reactie te geven op een uitdaging van Paul van Loon.

Kinderboekenauteurs Paul van Loon en Mirjam Oldenhave hadden leerlingen van groep 3 tot en met 8 uitgedaagd om speciaal voor de VakantieBieb bedachte zomerverhalen af te maken. Dat kon op allerlei manieren: met een verhaal, filmpje, toneelstuk, tekening of collage. Het liefst zo creatief mogelijk.

„De Dubbeldekker in Numansdorp is de absolute winnaar”, aldus Paul van Loon. „Een leuk filmpje met mooie tekeningen, dapper voorgelezen door de leerlingen. Het belangrijkste is dat ze een mooi vervolg en einde voor het verhaal hebben bedacht met een slimme oplossing, waardoor Dolfje en Noura veilig weer naar het hotel kunnen.”

De leerlingen hebben een pakket van 25 boeken uit de VakantieBieb gewonnen voor de school.

Reünie op obs De Boomgaard »

Met de verhuizing naar een nieuw schoolgebouw op komst was voor obs De Boomgaard in Mijnsheerenland vrijdag 30 juni het ideale moment om een reünie te organiseren.
Zo’n driehonderd oud-leerlingen kwamen bij elkaar, voor de laatste keer in het schoolgebouw aan de Elisabeth van Loonstraat. In oktober verhuist De Boomgaard namelijk naar het in aanbouw zijnde ‘Dorpshart’ en gaat het huidige schoolgebouw tegen de vlakte.

Het werd een avond van veel herinneringen en oude foto’s. Later op de avond was het tijd voor de ‘mystery guest’: een vader (inmiddels opa,) die jarenlang de rol van Sinterklaas heeft vervuld, had zich voor de gelegenheid weer in het bekende pak gehesen. Eenmaal op het podium zette oud-directeur Jan Visser het ‘Boomgaardlied’ in en werd dit door de hele zaal uit volle borst meegezongen.

Zomerfeest op De Klinker »

Het schooljaar loopt ten einde. Op obs De Klinker in Oud-Beijerland werd dat alvast gevierd met een uitbundig zomerfeest. Op het schoolplein konden spelletjes worden gedaan en er waren een skateparcours en een reuzestormbaan aangelegd; in de zomerdisco kon worden gedansd. De leerlingen konden een kijkje nemen in een ambulance, een politieauto, een brandweerwagen en een tractor.
Uiteraard was dit niet mogelijk geweest zonder de hulp van de ouders, opa’s en oma’s, juffen en meesters en van meer dan twintig leerlingen van het Actief College.

Agenda