Openbaar primair onderwijs Hoeksche Waard Onderdeel van Acis

algemene header afbeelding

Mahjong op De Schelf »

De leerlingen van de plusgroepen van IKC De Schelf in ’s Gravendeel hebben les gehad in het spelen van Mahjong, een van oorsprong Chinees spel.

Vervolgens konden de kinderen in een mini-toernooi op school laten zien wat ze hadden geleerd.

 

 

Obs De Meerwaarde is weer de allerbeste »

Op maandag 21 januari 2019 ontvingen 22 scholen in het primair onderwijs op feestelijke wijze het predicaat Excellente School 2018. Eén van die scholen is obs De Meerwaarde in Strijen. Deze school ontving het predicaat, dat drie jaar geldig is, zelfs voor de tweede keer.

De jury was van mening dat de Strijense school de zorg en de kwaliteit van het onderwijs zo heeft georganiseerd dat het predicaat Excellente School volkomen terecht is.

Een excellente school is een goede school maar wel één die zich onderscheidt van andere goede scholen door uit te blinken op een bepaald gebied en dat ook uitdraagt. Het gebied waarop De Meerwaarde excelleert is het uitdragen naar de maatschappij van de waarden aardig, netjes en rustig, die binnen de school gelden. De school stopt veel energie en tijd in overleg met verenigingen en organisaties in het dorp, want: ‘Een mooie wereld maak je samen.

Het resultaat is dat steeds meer instellingen zich aansluiten bij het gedachtegoed van de school en dat dit ook daar zichtbaar is.

Meer info over de school: www.obsdemeerwaarde.nl.